Waterput slaan

Het gebruik van grondwater om de tuin te beregenen komt steeds vaker voor. Dit komt doordat er steeds meer innovatieve manieren worden gevonden om de bronboringen uit te voeren. Dit heeft als doel om zo gemakkelijker bij het grondwater te komen. Als u over een grondwaterput beschikt, hebt u voortaan altijd duurzaam water om uw tuin te beregenen. Voordat er begonnen kan worden met de waterputboring, moet eerst over een aantal zaken nagedacht worden.

De volgende punten moeten meegenomen worden in de overwegingen om al dan niet een waterbron te boren:

 

Velen denken dat grondwater ook geschikt is als drinkwater; grondwater zou namelijk van betere kwaliteit zijn dan leidingwater. Vaak is dat niet het geval, hoe diep er ook geboord wordt. Als u grondwater ook als drinkwater wilt gebruiken, dan kunt u het grondwater eerst laten testen door een erkend bedrijf. Wij kunnen u helpen aan het juiste adres om uw grondwater te laten testen.Waterput boren
Waterput boren
Waterput boren
Waterput boren
Waterput boren

Waterput slaan

Een grondwaterput slaan moet altijd door een bedrijf worden uitgevoerd dat over de juiste licenties en certificaten beschikt. Het aanboren van een waterbron gebeurt met machines die door een expert bestuurd en behandeld moeten worden. Tegenwoordig wordt er gebruikgemaakt van hydraulisch aangedreven boorinstallaties. Met een hydraulische boor kan in alle ondergronden gemakkelijk geboord worden. Er wordt een monster genomen van de grondlagen om te zien waar de watervoerende laag zich bevindt. Zodra het boorgat de juiste diepte heeft, wordt er een pvc-stijgbuis en een bronfilter geplaatst. Alle gebruikte materialen zijn dikwandig om bestand te zijn tegen de hoge druk. Na het plaatsen van het filter wordt er een filterzandpakket gestort.

Waterput pomp

Op de hoogte van de watervoerende laag moet uiteindelijk het filter en de pomp geplaatst worden. De pomp zuigt het grondwater op en pompt het door uw beregeningsinstallatie. Een fijne grondstructuur kan problemen veroorzaken voor de sproeiers, de pomp en de waterbron. De fijne grond kan bijvoorbeeld sproeiers laten verstoppen. Wij raden daarom aan om ook een bronpomp te plaatsen bij de waterbron. Een bronpomp voorkomt aanzuigproblemen van het grondwater.

Er kan ook een bovengrondse pomp worden geïnstalleerd. Dit is mede afhankelijk van de grondwaterdiepte. Het grondwater kan daarvoor niet te diep zitten, want dan is een bovengrondse pomp niet meer mogelijk. Een bovengrondse pomp slijt minder snel dan een ondergrondse pomp. De bovengrondse pomp maakt wel meer geluid.

Ondiepe waterbron

In Nederland wordt relatief vaak ondiep grondwater gevonden. Dit komt doordat Nederland zeer laag ligt. Al vanaf een diepte van 6 meter kan er voldoende grondwater gevonden worden om een tuin mee te beregenen. In plaatsen waar een dichte kleilaag aanwezig is, zal dit niet het geval zijn.

Hoe ondieper de bron, hoe groter de kans op vervuild water. Vervuild water bevordert de plantengroei niet en kan daarom niet gebruikt worden om uw tuin te beregenen. Ondiepe boringen zijn daarentegen een stuk goedkoper dan een standaard grondboring. Deze laatste kunnen wel 30 meter diep gaan.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening Rosmalen

Anna Bonte - Struijf


5

"Gras en groen uit Den Bosch is aan iedereen aan te bevelen!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

IJzerhoudend grondwater

Grondwater bevat vaak veel ijzer dat schadelijk is voor de tuin. IJzerhoudend water zorgt voor een rode verkleuring van harde materialen en beschadigt de planten in uw tuin. Er kan gekozen worden om een ontijzeringsinstallatie te monteren op de bronpomp. Deze ontijzeringsinstallatie zorgt ervoor dat het opgepompte water gefilterd wordt en u zonder zorgen het grondwater kunt gebruiken in uw tuin.

* Gras en Groen Beregening voert zelf geen grondboringen uit. De grondboringen worden uitgevoerd door een geaccrediteerd bedrijf.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder