Tuinsproeiers

Het aanbod in tuinsproeiers is enorm gegroeid de laatste jaren. Naast de keuze tussen het soort sproeier zijn er ook tal van aanbieders. Gras en Groen Beregening maakt alleen gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten. Wij installeren sproeiers van de merken Rainbird en Hunter. Als u een ander merk wenst op basis van uw goede ervaringen, dan is dit vanzelfsprekend ook mogelijk. Om de juiste sproeier te kiezen moet het doel van de tuinberegening worden bepaald. Het bewateren van planten, een gazon of de borders bepalen mede de keuze van de sproeier. Hieronder benoemen wij de meest voorkomende sproeiers.Tuinsproeiers
Tuinsproeiers
Tuinsproeiers
Tuinsproeiers
Tuinsproeiers

Pop-up turbinesproeier

De meest gebruikte sproeier is de pop-up sproeier. De pop-up sproeier is ideaal om het gazon te beregenen. Pop-up sproeiers graven zich namelijk in als ze niet gebruikt worden. Hierdoor zijn ze onzichtbaar en behoudt het gazon zijn sierwaarde. Door de waterdruk komen de sproeiers automatisch omhoog en besproeien het gazon. Als de waterdruk verdwijnt, verdwijnen ook de sproeiers. Pop-up sproeiers kunnen tot wel 30 meter sproeien en hebben een draaicirkel van 90 tot 360 graden. De draaicirkel van een pop-up sproeier kan handmatig ingesteld worden.

Pop-up nevelsproeier

Voor plantenborders is de nevelsproeier uitermate geschikt. Ook de nevelsproeier komt alleen omhoog als het beregeningssysteem wordt ingeschakeld. Een nevelsproeier verdeelt het water constant over een oppervlakte, de sproeier draait namelijk niet. Wel kan de sproeihoek handmatig afgesteld worden tot 360 graden. Zodra de waterdruk wegvalt, verdwijnt ook de sproeier. Nevelsproeiers kunnen gemonteerd worden op een opzetpijp, waardoor de sproeiers boven de planten uitkomen en het water goed verdelen.

Druppelslang

Een druppelslang kan gebruikt worden voor bloemperken, hagen, rijen bomen en struiken. De druppelslang wordt op de grond, langs de stammen van de bomen of struiken gelegd. De slang is geperforeerd, waardoor het water er langzaam uitloopt en verdeeld wordt over de grond. Met een druppelslang kan het water op de gewenste plek terecht komen. Druppelslangen zijn gemakkelijk te camoufleren zodat ze niet in het zicht liggen. Tegenwoordig zijn er ook druppelslangen verkrijgbaar die ondergronds geplaatst kunnen worden. Wel raden wij aan om geen druppelslangen onder een gazon te plaatsen. Een gazon moet op de eerste plaats van bovenaf bewaterd worden.

Klepelsproeiers

De bekendste sproeier is misschien wel de klepelsproeier. Iedereen heeft wel eens een klepelsproeier gezien in een weiland of akker. Het getik van de klepel tegen het water zal iedereen bekend zijn. Klepelsproeiers zijn alleen geschikt op grote oppervlakten. De reikwijdte is veel groter dan die van pop-up sproeiers. De klepelsproeier heeft een draaicirkel van 360 graden en kan met de juiste waterdruk tot 40 meter ver sproeien.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties

Tuinberegening leggen Vlijmen

Fam Derksen


5

"Als mijn zonen op bed liggen springen de sproeiers automatisch aan"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

Bekijk de tuinsproeiers in onze showtuin

Bij onze vestiging in Den Bosch hebben wij een showtuin aangelegd. In deze showtuin kunnen wij op uw verzoek onze tuinberegening demonstreren. U kunt daar zien hoe de tuinberegening in uw tuin geïntegreerd wordt. Naast de werking van de verschillende typen tuinsproeiers, hebben wij hier ook showtuinen aangelegd met tuinbestrating, kunstgras en composiet vlonders.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen