Tuinberegening

Water is van levensbelang voor de planten in uw tuin. Uw tuinplanten hebben water nodig om uitdroging tegen te gaan en om meststoffen op te kunnen nemen uit de grond. In de lente en de zomer kan het voorkomen dat er onvoldoende neerslag valt. Op die momenten dient u bij te springen. Om uzelf veel tijd en moeite te besparen, kunt u tuinberegening aan laten leggen. Dit systeem wordt dan voor u aangelegd en speciaal voor uw tuin op maat gemaakt. In de toekomst kunt u dan met één druk op de knop uw tuinplanten van voldoende water voorzien.Tuinberegening
Tuinberegening
Tuinberegening
Tuinberegening
Tuinberegening

Tuinberegening, inspelen op klimaatveranderingen

Grote delen van het jaar hoeft u de planten in uw tuin niet extra te beregenen. Het klimaat in ons land zorgt dan voor de aanvoer van voldoende regenwater. Het effect van de opwarming van de aarde is echter steeds vaker merkbaar. 2014 is zelfs de boeken ingegaan als het warmste jaar ooit gemeten. Dat uw tuinplanten hier dus ook mee te maken hebben, staat vast. Extreme hitte of lange perioden zonder neerslag kunnen een duidelijk effect hebben op de uitstraling van uw tuinplanten. Door uitdroging laten planten hun blad vallen of sterven zelfs helemaal af. De aanleg van tuinberegening helpt u in tijden van droogte op eenvoudige wijze uw tuinplanten te beregenen.

Voordelen van tuinberegening

Wanneer u tuinberegening in uw tuin laat aanleggen, kiest u voor gemak. In het geval van een volledig geautomatiseerd beregeningssysteem wordt de beregeningsinstallatie na de aanleg eenmalig ingesteld. In de toekomst kunt u vanuit uw luie stoel genieten van het mooie weer. Ondertussen krijgen uw tuinplanten water zonder dat u er enig omkijken naar hebt.

Alle voordelen van tuinberegening op een rij:

Tuinberegening, een systeem op maat

Een systeem dat zorgt voor het geven van water aan uw planten wordt volledig op maat gemaakt. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de tuinberegening die bij u in de tuin wordt aangelegd.

Omvang van uw tuin

Tuinberegening is in elke tuin toe te passen, ongeacht het formaat. Planten in kleine tuinen hebben evengoed water nodig om te kunnen groeien. Wel zijn de mogelijkheden in een kleine tuin anders dan in een grote. In een kleine tuin ligt het gebruik van druppelslangen misschien voor de hand, terwijl in grote tuinen aparte groepen aangelegd dienen te worden. Elke tuin vraagt telkens om een andere aanpak. Maar ook die kunnen wij geheel voor u verzorgen.

De ligging van uw tuin

De waterbehoefte van uw planten is sterk afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die ze krijgen. De ligging van uw tuin speelt hier een grote rol in. Hebt u een tuin op het zuiden? Dan dient u vaker en meer te sproeien dan wanneer deze op het noorden ligt.

De grondsoort die aanwezig is in uw tuin

In hoofdlijnen onderscheiden we twee verschillende grondsoorten: klei- en zandgrond. De waterbehoefte in uw tuin hangt samen met de grondsoort. Zandgrond is zeer goed waterdoorlatend. Dat is fijn bij hevige regenval, maar bij droogte moet daardoor eerder de sproeier aan. Klei heeft door de zeer fijne structuur van de kleideeltjes de eigenschap water zeer slecht door te laten. Tuinen met kleigrond houden water langer vast. Wanneer deze eindelijk uitdroogt, wordt de grond zo hard als beton.

Uw tuinplanten

Het afstemmen van de tuinberegening op een gazon is heel anders dan bij afstemming op uw tuinplanten. Uw tuinplanten kunnen vaak maar slecht tegen de harde waterstraal uit de sproeier, daarom worden in die gevallen nevelsproeiers toegepast. In het gazon worden pop-up sproeiers gebruikt. Deze liggen verzonken in het gazon en komen omhoog als de tuinberegening aan gaat. Wij kunnen, nadat de tuinberegening is aangelegd, premium graszoden leggen zodat het hele plaatje weer klopt.

Waterbron

Afhankelijk van de hoeveelheid water die u sproeit, is het wellicht interessant om te kiezen voor een andere waterbron dan leidingwater. Leidingwater is relatief duur. Wanneer u een tuin hebt die groter is dan 600m², dan is het rendabel over te gaan op grondwater. Wij laten dan een waterput slaan, waardoor u voortaan uw eigen waterbron hebt.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening Rosmalen

Anna Bonte - Struijf


5

"Gras en groen uit Den Bosch is aan iedereen aan te bevelen!"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

Wilt u meer weten over tuinberegening?

Gras en Groen Tuinberegening is dé expert bij u in de regio. Wij komen graag, geheel vrijblijvend, bij u langs om met u de beste opties te bekijken op het gebied van tuinberegening bij u in de tuin. Onze medewerkers informeren u dan over de manier van aanleggen en de producten die wij gebruiken. Maak direct een afspraak met een van onze medewerkers.

Wilt u liever eerst zien hoe de tuinberegening werkt? In de showtuin bij ons bedrijf hebben wij tuinberegening in een tuin ingepast. U kunt daar precies zien hoe de tuinberegening werkt en hoe eenvoudig deze af te stemmen is op uw tuin. Klik hier voor de openingstijden van onze showtuin.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder