Tuinberegening - De voordelen

Tuinberegening - De voordelen

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 23-04-2015
Laatst aangepast op: 06-01-2016

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd. Beschikt u over een relatief grote tuin, dan kunt u er eigenlijk niet meer omheen. De aanwezigheid van een goed functionerend tuinberegeningssysteem is dan zeer gewenst.

Dan regent het weer, dan schijnt de zon weer een week lang. We kunnen er soms maar moeilijk aan wennen. Dat geldt niet alleen voor onszelf, ook onze tuinen hebben moeite met deze continue veranderingen. Uw gazon en uw planten vinden het namelijk prettig om op gezette tijden de nodige hoeveelheid water te krijgen. Dus in het vaak onvoorspelbare Nederland - tenzij u slechts over een kleine tuin beschikt - is een tuinberegeningssysteem eigenlijk onontbeerlijk.

U zit in uw luie tuinstoel en het systeem doet het werk. Dat is de situatie waar we naartoe moeten. Niet alleen voor uzelf, maar nog meer voor de tuin zelf. In dit artikel vertellen we u alles over de concrete voordelen van een tuinberegeningssysteem. Wat zijn deze voordelen en nog belangrijker: in hoeverre heeft uw tuin er baat bij?

Tuinberegening - voordelen voor de tuin

Tuinberegening - voordelen voor de tuineigenaar

Inspelen op weertype

Eén groot voordeel willen we graag extra belichten. Het feit dat je met een tuinberegeningssysteem kunt inspelen op wisselende weersomstandigheden is natuurlijk uniek te noemen. Als de zon schijnt en het droog is, doet het systeem zijn werk zoals het is ingesteld. Komt het echter met bakken uit de hemel, dan past het volautomatische tuinberegeningssysteem zich volledig aan. Het systeem begrijpt dat beregening na een regenbui niet nodig is. Uw tuin wordt na de regenbui dus niet nóg eens overspoeld met water.

In bepaalde delen van het jaar is extra beregening niet noodzakelijk. Maar als het bijvoorbeeld in juli of augustus een paar weken zonnig en droog is, is de aanwezigheid van een correct afgesteld tuinberegeningssysteem een echte aanrader. Uw tuin vaart er wel bij. Uw gras en planten blijven het gehele seizoen mooi groen en drogen niet uit. Veel valt of staat met de omvang van uw tuin. In principe kan ook in een kleine tuin tuinberegening worden aangelegd. Niets is onmogelijk. Maar wellicht is de aanleg ervan niet noodzakelijk en kunt u uw tuin eenvoudig met een gieter bewateren. Wilt u toch een tuinberegeningssysteem laten aanleggen, kijk dan eens wat Gras en Groen Tuinberegening voor u kan betekenen.

Gras en Groen Tuinberegening

Gras en Groen Tuinberegening is ervaren en gespecialiseerd in het aanleggen van beregeningssystemen en de installatie en onderhoud ervan. Gras en Groen kan het volgende voor u betekenen:

Bent u momenteel op zoek naar een geschikt beregeningssysteem voor uw tuin? Bezoek dan eens onze showtuin. In deze nieuwe showtuin - die is gelegen naast ons pand aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch - presenteren wij u diverse soorten tuinberegeningssystemen. U kunt deze met eigen ogen aanschouwen en uittesten.

Lees ook:

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

27-06-2016

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Tuinberegening aanleggen

Tuinberegening aanleggen

01-04-2015

Voor uw tuin is niets belangrijker dan de voorziening van water. Zonder water geen tuin, dat kunnen we wel stellen. Maar hoe werkt een tuinberegeningssysteem eigenlijk en hoe schakel je het in?

Lees verder
Tuinberegening

Tuinberegening

13-03-2015

Met de wisselende weersomstandigheden in Nederland is het lastig inspelen op die veranderingen. In welke mate moet ik mijn tuin beregenen en in hoeverre dien ik dit aan te passen als het regent?

Lees verder
Beregeningssysteem

Beregeningssysteem

09-01-2015

Wat is een beregeningssysteem, waarvoor dient een beregeningssysteem, waar moet een beregeningssysteem aan voldoen en wat zijn de voordelen ervan.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder