Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 27-06-2016

Het is het aloude probleem. Je bent van plan je tuin eens goed onder handen te nemen, maar telkens blijkt dat de nodige tijd ontbreekt. Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Tijdgebrek

We horen en zien het vaker. Met veel enthousiasme wordt begonnen aan het opknappen c.q. onderhouden van de tuin. Maar al gauw maakt enthousiasme plaats voor realiteit. Vanwege tijdgesprek blijkt het ondoenlijk de tuin keurig te onderhouden. Zelfs het handmatig sproeien ofwel het beregenen van de tuin wordt al snel een behoorlijke last. Hoe lossen we dit op? Huren we een tuinman in of plaatsen we een tuinberegeningsinstallatie?

Gras en Groen Tuinberegening wilt u graag een juiste en eerlijke keuze laten maken. Wat zijn nu de voordelen van het aanleggen van tuinberegening? En zijn deze voordelen dusdanig groot dat aanleg van een dergelijk systeem financieel verantwoord is? Wij zetten in dit artikel de belangrijkste voordelen op een rij. Kiest u voor een handmatige beregening van uw tuin (wat bij een grote tuin behoorlijk veel tijd en energie kost) of valt de keuze op de automatische variant die volledig is in te stellen naar uw persoonlijke wensen?

Graag willen we met u de volgende drie belangrijke aspecten van tuinberegening bespreken:

Gemakkelijker inspelen op klimaatveranderingen

Het klimaat verandert. Niet alleen in Nederland is dat het geval, het is een wereldwijd fenomeen dat soms tot problemen leidt. Deze problemen hebben direct hun invloed op uw voor- of achtertuin. Want ook wij in het nietige Nederland dienen rekening te houden met de veranderende weersomstandigheden.

Het weer in Nederland wordt steeds onregelmatiger. Het wordt vooral ook extremer. Dat heeft tot gevolg dat u uw tuinberegening daarop zal moeten aanpassen. Uw tuin en uw planten vragen nu eenmaal om een bepaalde hoeveelheid water. Te weinig is niet goed, maar te veel is ook niet gewenst. Al met al zijn we het meest gebaat bij een beregeningssysteem dat specifiek voor uw tuin is afgesteld.

Waar houdt een goed afgestelde beregeningsinstallatie rekening mee?

Het beregenen van uw tuin wordt de komende jaren een steeds specifiekere aangelegenheid. Vooral als u een grote tuin hebt, is het ondoenlijk om met de gieter in de hand elke plek de benodigde aandacht te geven. Het inhuren van een tuinman is een optie. Het aanleggen van een tuinberegeningsinstallatie is een nog betere en vooral goedkopere optie.

Eenmalige installatie en afstelling

Ook in praktische zin kent een tuinberegeningsinstallatie vele voordelen. De installatie hoeft slechts eenmalig aangeschaft, geïnstalleerd en afgesteld te worden. Daarna bent u voor langere tijd verzekerd van de juiste beregening voor uw gazon en al uw tuinplanten. Ook als u niet thuis bent en bijvoorbeeld geniet van een zonovergoten vakantie, dan doet de installatie gewoon haar werk. Uw tuin is bij thuiskomst mooi groen en pico bello in orde.

Bij de juiste afstelling van de tuinberegeningsinstallatie moet men rekening houden met onder meer de volgende zaken:

Waar koop ik mijn tuinberegening en wie plaatst deze?

Voor u als koper is het handig als uw de tuinberegening ook direct bij u thuis installeert en afstelt. Gras en Groen Tuinberegening is een ervaren hovenier die vrijwel dagelijks in Nederland en België deze werkzaamheden voor haar klanten verricht. Gras en Groen Tuinberegening levert en installeert installaties in zowel particuliere tuinen als de bedrijfstuinen. Ook de nazorg (eventueel onderhoud aan de installatie) behoort tot de reguliere werkzaamheden van Gras en Groen Tuinberegening.

Kom eens langs in de showtuin van Gras en Groen en aanschouw de beregeningsinstallaties die in ons assortiment zitten. Wij laten u met plezier de werking en de voordelen van tuinberegening zien. Onze nieuwe showtuin bevindt zich aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. Ervaren en goed geïnformeerde medewerkers staan u graag te woord en voorzien u van de nodige adviezen.

Lees ook:

Tuinberegening - De voordelen

Tuinberegening - De voordelen

23-04-2015

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd.

Lees verder
Tuinberegening aanleggen

Tuinberegening aanleggen

01-04-2015

Voor uw tuin is niets belangrijker dan de voorziening van water. Zonder water geen tuin, dat kunnen we wel stellen. Maar hoe werkt een tuinberegeningssysteem eigenlijk en hoe schakel je het in?

Lees verder
Tuinberegening

Tuinberegening

13-03-2015

Met de wisselende weersomstandigheden in Nederland is het lastig inspelen op die veranderingen. In welke mate moet ik mijn tuin beregenen en in hoeverre dien ik dit aan te passen als het regent?

Lees verder
Beregeningssysteem

Beregeningssysteem

09-01-2015

Wat is een beregeningssysteem, waarvoor dient een beregeningssysteem, waar moet een beregeningssysteem aan voldoen en wat zijn de voordelen ervan.

Lees verder

Contactinformatie

Vertel het verder