Beregeningsinstallatie

De beregeningsinstallatie in uw tuin bestaat uit een aantal onderdelen. Deze onderdelen stellen wij perfect af op de vochtbehoefte en omvang van uw tuin. Na de aanleg die wij geheel voor u verzorgen krijgt u van onze medewerkers uitleg over de werking van uw beregeningsinstallatie. Voortaan weet u met één druk op de knop uw tuin volledig van water te voorzien, tenzij u een volautomatisch systeem aan laat leggen. Dit systeem krijgt een vast sproeischema of kan door sensoren in de tuin geactiveerd worden. In dat geval dient u het systeem slechts eenmalig in te stellen en uw eigen regenbui start automatisch wanneer uw tuin het nodig heeft.Beregeningsinstallatie
Beregeningsinstallatie
Beregeningsinstallatie
Beregeningsinstallatie
Beregeningsinstallatie

De onderdelen van uw beregeningsinstallatie

Voor het aanzuigen en verspreiden van het water bestaat uw beregeningsinstallatie uit een aantal onderdelen. Een aantal tuinsproeiers staat middels leidingen in verbinding met uw kraan of beregeningspomp. Wij zorgen ervoor dat alle onderdelen afgestemd zijn op uw tuin.

De beregeningsinstallatie bestaat uit de volgende onderdelen:

Beregeningsinstallatie afstemmen op uw tuin

Voordat de beregeningsinstallatie is aangelegd, hebben wij reeds gekeken naar de vochtbehoefte en het systeem hierop aangepast. Er is gezorgd voor voldoende sproeipunten en voldoende druk om uw gehele tuin te kunnen beregenen. Na de installatie stemmen wij de sproeipunten af op hun gebied.

Tijdens het afstemmen letten wij op de volgende punten:

Sproeiers overlappen elkaar

Om ervoor te zorgen dat alle tuinplanten en het gazon voldoende water krijgen, letten wij er nauwkeurig op dat de sproeiers elkaar licht overlappen. De sproeipunten zijn vooraf op de juiste onderlinge afstand geplaatst zodat elk stukje tuin in de waterbehoefte wordt voorzien.

Overlap wordt tot minimum beperkt

Delen van uw tuin die te veel water krijgen, kunnen problemen gaan geven. Uw tuinplanten hebben voldoende water nodig, maar overdaad schaadt uw tuin. Drassige en zompige gazons die nauwelijks te betreden zijn, kunnen het gevolg zijn van een verkeerd afgestemde tuinberegening. Tuinplanten die het liefst droge voeten hebben, sterven zelfs af wanneer ze lange tijd te nat staan.

Sproeiers beregenen uitsluitend beplanting

Indien sproeiers niet goed zijn afgesteld, kan het zijn dat zij uw terras of tuinpaden ook beregenen. Helaas is het water zelden zo schoon dat het geen aanslag achterlaat. Na verloop van tijd komt een verkleuring op de nat geworden delen. Wij zorgen ervoor dat dit niet gebeurt. Ook andere elementen zoals schuurtjes en schuttingen houden wij zo veel mogelijk droog!

Tuinplanten krijgen geen harde straal

Om een groot bereik te krijgen wordt er gebruikgemaakt van turbinesproeiers. Deze spuiten onder hoge druk een grote straal water de tuin in. Dit is ideaal voor een groot gazon. Wanneer deze straal echter op uw tuinplanten komt, kan dit schade veroorzaken. Knoppen kunnen direct afbreken of onder het gewicht van het water gaan doorhangen. Speciaal voor uw tuinplanten maken we gebruik van nevelsproeiers die het water vernevelen en dus een fijne hoeveelheid water verspreiden.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening aanleggen Baarn

Bas Schippers


5

"De sproeiers zijn perfect afgesteld zodat onze planten en het gazon alleen besproeid worden."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

Graszoden laten leggen door Gras en Groen

Gras en Groen Graszoden is uw partij voor het vervangen of nieuw aanleggen van het gazon. Dagelijks zijn enkele teams onderweg om verspreid door Nederland en België premium graszoden te leggen. Het gazon en de tuinberegening zijn door de waterbehoefte van gras een veel gemaakte combinatie. Nadat de tuinberegening is aangelegd, komt een team de volgende dag het gazon aanleggen. Door de werkzaamheden snel op elkaar te laten volgen, bent u snel (weer) verzekerd van een mooie tuin.

Oplevering samen met de klant

Pas nadat wij alles perfect afgestemd hebben op uw tuin, zijn wij klaar met de aanleg van de tuinberegeningsinstallatie. Vervolgens levert een van onze medewerkers de installatie samen met u op. U krijgt dan gedetailleerde uitleg van ons over de werking en wijze van instellen van het systeem. Onze medewerker zal ook pas vertrekken wanneer u van de hoed en de rand weet.

U krijgt ook uitleg om de sproeiers zelf opnieuw in te stellen. Met een sleutel kunt u de sproeikoppen individueel instellen en de draai ervan veranderen. Dit is handig om te weten. U weet immers maar nooit wat er in de toekomst nog in uw tuin zal veranderen.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder