Beregening

Tuinplanten zijn voor een gezonde groei erg afhankelijk van water. In grote delen van het jaar valt gelukkig meer dan voldoende in de vorm van neerslag. Er is echter een aantal perioden in het jaar dat deze neerslag wegblijft. Vaak is dit erg prettig voor u, het mooie weer biedt u de mogelijkheid om buiten te ontspannen. Voor uw tuinplanten is het dan zaak dat er wat extra water wordt gegeven. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld uitval van tuinplanten te voorkomen.

Voordelen van beregening:Beregening
Beregening
Beregening
Beregening
Beregening

Beregening helpt u in te spelen op klimaatverandering

Opwarming van de aarde heeft steeds meer effect op ons klimaat. Dit is absoluut geen bangmakerij maar realiteit. In 2014 werd qua temperatuur het hoogste jaargemiddelde gemeten en ook 2015 gaat de boeken in met vele records. Deze effecten zijn ook zeker merkbaar in de tuin. In het voorjaar van 2015 is het een ontzettend lange periode droog geweest. Doordat de temperaturen niet enorm opliepen was deze droogte iets waar velen zich in vergisten.

Toen de problemen aan het licht kwamen was het voor veel planten misschien al te laat. De rest van het jaar vertonen deze een slechte groei, tenminste als ze niet afgestorven zijn. Een automatisch beregeningssysteem helpt uw tuin in deze droge perioden. Een regen of bodemsensor meet nauwkeurig de hoeveelheid vocht die in uw tuin aanwezig is. Bij een tekort schakelt deze het systeem automatisch in. Zonder dat u zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken, worden uw tuinplanten op hun wenken bediend.

Voordelen van Gras en Groen Tuinberegening

Beregening laten aanleggen

Bij de aanleg van beregening wordt een vaste werkwijze gehanteerd. De werkzaamheden beginnen bij het allereerste klantcontact. Onze werknemers blijven u met advies ook na de aanleg ondersteunen.

  1. Opstellen beregeningsontwerp
  2. Uitbrengen vrijblijvende offerte
  3. Na overeenstemming worden de werkzaamheden bij u thuis ingepland
  4. Waterput slaan (optioneel)
  5. Leidingen ingraven in uw tuin
  6. Waterbron, leidingen, druppelslangen en sproeiers op elkaar aansluiten
  7. Systeem instellen, afstellen en testen
  8. Oplevering samen met u.

Opstellen beregeningsontwerp

Om duidelijk in kaart te brengen hoeveel sproeipunten er nodig zijn en waar deze komen staan is een beregeningsontwerp noodzakelijk. Hebt u een tuinontwerp, dan kan dit ingetekend worden. In alle andere gevallen maken we ter plaatse een schets van de situatie.

Uitbrengen vrijblijvende offerte

Op basis van het beregeningsontwerp en uw wensen wordt een vrijblijvende offerte uitgebracht. Het beregeningsontwerp maakt duidelijk welke tuinsproeiers nodig zijn, hoeveel polyetheleenslang en hoeveel meters druppelslang. U krijgt dan ook een zeer duidelijke en volledig gespecificeerde offerte.

Na overeenstemming worden de werkzaamheden bij u thuis ingepland

Wanneer u akkoord gaat met de uitgebrachte offerte, worden de werkzaamheden bij u thuis ingepland. Het is vaak niet noodzakelijk om daarbij aanwezig te zijn. Enkel voor de oplevering van het systeem is uw aanwezigheid gewenst.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening leggen Oisterwijk

R. Dobbers


5

"Vakwerk van Gras en Groen Beregening"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

Waterput slaan (optioneel)

Wilt u gebruikmaken van grondwater, dan dient er eerst een waterput geslagen te worden. Onder hoge waterdruk wordt in de grond een weg gemaakt. Hierin wordt een koker geplaatst, waardoor het grondwater opgepompt kan worden.

Leidingen ingraven in uw tuin

Voor het leggen van leidingen dienen sleuven gegraven te worden. Dit gaat zeer eenvoudig en zonder grote sporen met een sleuvenfrees. Deze maakt een uitsparing precies groot genoeg voor het leggen van de leidingen. Met behulp van de sleuvenfrees kan een beregeningssysteem ook eenvoudig in een bestaande tuin worden aangebracht.

Waterbron, leidingen, druppelslangen en sproeiers op elkaar aansluiten

Voor een goede werking van de tuinberegening is het noodzakelijk het systeem luchtdicht te maken. Dit wordt ook nadrukkelijk getest, voordat het systeem weer wordt afgedekt met een laagje grond.

Systeem instellen, afstellen en testen

Zodra het geheel op elkaar is aangesloten, testen onze medewerkers het systeem. Er wordt goed gekeken of de hele tuin wordt bereikt. Pop-up sproeiers kunnen handmatig worden afgesteld. Hierbij kan de hoek en de lengte van de straal worden gereguleerd. Ramen, bestrating en schuurtjes kunnen daardoor worden ontzien.

Oplevering samen met u

Voordat wij vertrekken geven wij u uitgebreid uitleg over de werking van het systeem. Eventueel worden de instellingen van de beregeningscomputer met u doorgenomen. De werking is in alle gevallen zeer eenvoudig en dus door uzelf te bedienen.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder