Automatisch beregeningssysteem

Volautomatisch beregeningssysteem

Een volautomatische tuinberegeningsinstallatie zorgt voor gemak en comfort in uw tuin. U hoeft nooit meer te slepen met sproeiers of een buurman te regelen om de planten water te geven tijdens uw afwezigheid. Met een automatische installatie gaat het beregenen van uw tuin altijd door, ook als u niet aanwezig bent.

Een volautomatische beregeningsautomaat zorgt ervoor dat u volledig ontlast wordt van het sproeien van uw tuin. De huidige beregeningsautomaten zijn zeer gebruiksvriendelijk, zodat iedereen het systeem kan instellen. Ieder systeem heeft zijn eigen functies. Bij alle systemen kan er een beregeningsschema opgesteld worden voor vaste tijden. Tevens kan een beregeningsautomaat handmatig bediend worden. Als u denkt dat de tuin extra water nodig heeft, kunt u uw tuinberegening handmatig activeren. U kunt het schema natuurlijk ook onderbreken. Dat is wel zo handig wanneer u een tuinfeestje geeft.Automatisch beregeningssysteem
Automatisch beregeningssysteem
Automatisch beregeningssysteem
Automatisch beregeningssysteem
Automatisch beregeningssysteem

Beregeningsschema

Als u een volautomatisch beregeningssysteem hebt aangesloten, kan daarvoor een beregeningsschema opgesteld worden.

In het beregeningsschema moet een aantal punten worden opgenomen:

Vaste tijden

Voor het beregenen van uw tuin is de ochtend, of nog beter de avond, het meest ideale moment. Als de zon onder is, wordt de hoeveelheid water die verdampt minimaal. Al het water komt dan dus goed terecht. Bovendien worden dan problemen zoals verbranding voorkomen. Wanneer u in de avond sproeit, kan het water de hele nacht in de bodem trekken. De planten hebben dan alle tijd om voldoende vocht op te nemen voordat de zon weer fel begint te schijnen.

Tijdspanne

Tuinplanten passen hun wortelgroei aan op de hoeveelheid water en voeding die beschikbaar is in de toplaag. Wanneer u dagelijks zou sproeien, gaan de planten slechts oppervlakkig wortelen, omdat daar toch altijd voldoende vocht aanwezig is. Om uw planten sterker te maken, kunt u er beter voor zorgen dat u minder frequent sproeit maar dan wel grotere hoeveelheden. Normaal gesproken is het voldoende om 2 keer in de week te sproeien. Bij extreme warmte en dus droogte neemt uw volautomatische systeem het programma over.

Hoeveelheid water

De hoeveelheid water die per keer wordt afgegeven, dient afgestemd te worden op uw tuin. Hierbij dient gekeken te worden naar factoren als de ligging in de zon/schaduw, de grondsoort in de tuin en de tuinplanten. De hoveniers die bij u werkzaam zijn hebben grote kennis van de waterbehoefte van uw tuinplanten. Zij zorgen er dan ook voor dat de hoeveelheid water die per keer wordt gegeven, afgestemd is op uw tuin.

Beregeningssensor

Een beregeningssensor voorkomt dat er te veel water gesproeid wordt. Een regensensor registreert de vochtigheid van de bodem en de hoeveelheid natuurlijke regen en geeft dit door aan het beregeningssysteem. Er zijn tegenwoordig eenvoudige systemen te koop die door iedereen te installeren en te gebruiken zijn. De sensor registreert de natuurlijke regenval en onderbreekt waar nodig het beregeningsschema.

Een bodemsensor geeft de grondvochtigheid van uw tuin door aan de beregeningsinstallatie. De sensor wordt in een border of gazon geplaatst en geeft automatisch alle gegevens door. Er kan een minimum bepaald worden voor de grondvochtigheid waarna de sproeiers automatisch starten. Een bodemsensor bespaart waterkosten en zorgt ervoor dat uw tuin altijd voldoende water heeft.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening leggen Oisterwijk

R. Dobbers


5

"Vakwerk van Gras en Groen Beregening"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Mijn tuin sproeien? Ik heb er geen tijd voor!

Ook het handmatig sproeien van uw gazon en planten laat hierdoor te wensen over. Het wordt nu echt tijd voor een professionele tuinberegeningsinstallatie.

Lees verder
Overzicht

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Een volautomatisch systeem is ook toepasbaar bij u in de tuin! Via het offerteformulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Deze behandelen wij binnen één werkweek. U kunt dan een eerste indicatie krijgen van de kosten van een volautomatisch beregeningssysteem. Na het eerste contact komen wij indien gewenst bij u thuis. Er kan tot in detail uitgewerkt worden wat voor systeem het best past bij uw tuin. De realisatie van een geautomatiseerd tuinberegeningssysteem is wellicht dichterbij dan u denkt!


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen. Gras en groen heeft alle werkzaamheden onder één dak.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

Vertel het verder